02|11|2018
Leuk T-shirt gevonden in België (Kortrijk).  Bij het Ministerie van Unieke Zaken verkrijgbaar. 
17|10|2018
Studio Guichard heeft vakantie van 23 t/m 28 oktober.
Op 12 oktober 2018 bezocht ik voor de vierde keer het Infographics Congres. Dit jaar met als thema: ‘It is in our DNA’. Een boeiende dag, met interessante sprekers. 
Een paar hoogtepunten: 
Wim van der Weegen van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Hoofd communicatie en drijvende kracht achter de visuele strategie van de Onderzoeksraad. Zijn presentatie toonde aan dat animaties een hoofdrol kunnen spelen in bewijslast. Goed voorbeeld: de heldere uitleg in zowel het onderzoek naar de vliegramp met de MH17 als het mortierincident in Mali. 
Over bewijslast gesproken: ook de advocatuur maakt gebruik van beeldtaal om advocaten op een meer visuele manier effectiever te laten communiceren. De duopresentatie van Sarah van Hecke (juridisch design adviseur bij Houthoff ) en Kate Snow (freelance information designer) was boeiend. Voor de liefhebbers: ze zijn op zoek naar ontwerpers. 
En natuurlijk Frédérik Ruys, informatie- en datadesigner. Hij blikte terug op infographics, data visualisatie en alles wat daar mee verbonden is. 
Ook leuk: NOS op 3, die actief zijn met korte filmpjes, met gebruik van datavisualisatie en infographics op social media. Ze richten zich op een jonge doelgroep.
Ik kijk uit naar het volgende congres, volgend jaar.
Back to Top